NETWERK WONEN MAKELAARS
Hilversum 035 2400255


Mail: hilversum@netwerkwonenmakelaars.nl

Nieuw

Dr. Welfferweg
Westbroek

0 slaapkamers • 330 m²

€ 1.385.000,- k.k.

Nieuw

 • Beschikbaarheid-
 • Vestiging-
 • Kamers-
 • Interieur-
 • Vestiging e-mail-
 • Vestiging telefoon-

Hofstede "Dog in 't Schild" is één van de oudste boerderijen in het prachtige landelijke gebied tussen de stad Utrecht en de bosgebieden van Hilversum. Dit rijksmonument kent een kleurrijke historie die geschat wordt terug te gaan tot begin 18e eeuw. Ooit heette de hofstede "Welgelegen", maar rond 1900 heeft de toenmalige eigenaar een tweedehands schild op de kop getikt om een hoeksteen af te dekken met de tekst "Dog in 't Schild". Zo is de huidige benaming ingeburgerd. Als tijdelijk gemeentehuis heeft het zelfs nog dienst gedaan ten behoeve van huwelijksvoltrekkingen voor de dorpsbewoners van Achttienhoven. De boerderij is in de afgelopen decennia zeer grondig en professioneel gerestaureerd, inclusief de 5-hoekige hooischuur. Gelukkig zijn de oude balken in takt gelaten, waardoor de authentieke sfeer is behouden. In de tweede helft van de jaren '90 is de vroegere stal bij het woonhuis betrokken, waardoor zo'n 330 m2 woonoppervlakte is gecreëerd. Werken en wonen kunnen ook worden gecombineerd.

Westbroek heeft veel te bieden; naast een prachtige omgeving, zijn er goede aansluitingen naar A27 en A2. Onder de rook van de stad Utrecht, maar met de geuren, kleuren en geluiden van het platteland vormt de hofstede een oase van rust. Hectiek, files en de sleur van alledag zijn vergeten als men in de achtertuin uitkijkt over de door bossen omzoomde weilanden. Thuiskomen wordt genieten!!!

Indeling: entree, een ruime hal met toegang naar het voorhuis dat thans dienst doet als atelier en beschikt over een separate voordeur. De contouren van de voormalige opkamer en provisiekelder zijn hier nog aanwezig. Aansluitend bevindt zich een bijkeuken met de cv.-opstelling. In de vroegere deel is de zeer riante woonkamer gesitueerd met hierin opgenomen de complete woonkeuken. De authentieke balken, de aanwezige hoogte doorlopend tot in de nok en een rustgevende waterpartij geven deze ruimte een aangenaam huiselijke sfeer. Tevens bevindt zich op de begane grond een slaapkamer met eigen badkamer v.v. ligbad, douche, wastafel en toilet, een kleedkamer en een separaat gastentoilet.

Op de verdieping bevinden zich een viertal slaapkamers en een tweetal badkamers die subtiel met elkaar in verbinding staan door een heuse loopbrug die er mede voor zorgt dat de begane grond en de verdieping één harmonieus geheel vormen.

De 5-hoekige hooischuur met nieuwe rieten kap is een heerlijke ruimte voor opslag van tuingereedschap, stalling van auto's en/of hobby's en feesten. Mogelijkheden te over.
Achter deze hooischuur bevindt zich nog een werkkamer van waaruit men prachtig uitzicht heeft over de tuin en weilanden.

Middels een brug bereikt men het "erf" van de hofstede met voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein. Aan de linkerzijde is een heerlijk terras, waar men volledige privacy heeft. Achter het huis heeft men diverse borders en zitjes en aansluitend bevindt zich een groot gazon, omgeven door (fruit)bomen. Spelen en voetballen kan voor kinderen geen probleem zijn.

Bijzonderheden:

-Rijksmonument
-Bouwjaar omstreeks 1725
-Perceeloppervlakte 2.725 m2
-Woonoppervlakte ca. 330 m2
-Oppervlakte bijgebouwen ca. 50 m2
-Grondig gerenoveerd in 2012 / 2013

Bedrijfslogo

Meer informatie?

Laat je gegevens achter:

Laat je gegevens achter:

Meer informatie over:

 • Dr. Welfferweg
  Westbroek

  0 slaapkamers • 330 m²

  € 1.385.000,- k.k.

 • Laat je gegevens achter: